Currently the developers are putting their own money into JC2-MP to keep the servers online.

Please take a few seconds of your time and disable your AdBlock plugin for our website.

Ad revenue is not going to developers, it is used purely for covering our hosting costs.

 

You are also free to donate, which removes all ads from our website!

Patch 0.3 was just released! Full changelog here: https://t.co/4A50m6IKen

2 years ago

Advertisement
November 12, 2019, 01:46:30 am

Author Topic: Can't play JC2-MP anymore, get steam error  (Read 42424 times)

Kuroodo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Can't play JC2-MP anymore, get steam error
« on: December 16, 2013, 11:06:29 pm »
Was working fine earlier today and days before release, but now I get an error when I launched through either steam or browser

Fatal Exception occurred when launching JC2-MP: Steam API failed to initialize

Anyone else experiencing this? Is there a fix to this?

Jeff

  • JC2-MP Betatester
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 104
    • View Profile

Kuroodo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Can't play JC2-MP anymore, get steam error
« Reply #2 on: December 16, 2013, 11:45:49 pm »

CJSimmins

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Can't play JC2-MP anymore, get steam error
« Reply #3 on: December 19, 2013, 10:29:23 pm »
Honestly i just got Just Cause 2, got the Multiplayer mod for the game, and i get an error pop-up saying failure to initialize - Renderer. Please Help ME!!

Starkman123

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Can't play JC2-MP anymore, get steam error
« Reply #4 on: January 14, 2014, 08:28:22 pm »
I'm getting a similar problem. Here's what it says "Fatal exception occurred when launching JC2-MP:
Failed to create Just Cause 2 process: The requested operation requires elevation."

I tried restarting Steam. Did not work.
I tried restarting my computer. Did not work.
I tried un-installing Steam. Did not work.
I tried re-installing JC2-MP. Did not work.
I tried re-installing JC2. Did not work.
I tried the first 2 things again. Did not work.
I've tried almost anything I can think of.

Suggestions or solutions anyone?

Darwood37

  • Donator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 690
    • View Profile
Re: Can't play JC2-MP anymore, get steam error
« Reply #5 on: January 16, 2014, 08:59:52 pm »
I'm getting a similar problem. Here's what it says "Fatal exception occurred when launching JC2-MP:
Failed to create Just Cause 2 process: The requested operation requires elevation."

I tried restarting Steam. Did not work.
I tried restarting my computer. Did not work.
I tried un-installing Steam. Did not work.
I tried re-installing JC2-MP. Did not work.
I tried re-installing JC2. Did not work.
I tried the first 2 things again. Did not work.
I've tried almost anything I can think of.

Suggestions or solutions anyone?

Try this, right click on the game in the steam app, select properties, local files, then verify integrity of game cache.
Make sure your video drivers are up to date and your video card is on the list of system requirements for JC2.
Also make sure you shut down anything else running in the background or on your taskbar, Just have Steam running only.


MickAYE

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Can't play JC2-MP anymore, get steam error
« Reply #7 on: June 16, 2016, 03:01:56 am »
OK. this might help, close steam. Go into task manager and close everything with steam. Hope It works!  ;D

LordNoob

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • View Profile
Re: Can't play JC2-MP anymore, get steam error
« Reply #8 on: June 16, 2016, 07:45:02 pm »
I'm impressed. Two years and five months to the day. But seriously, don't necropost